ER ZIT VOLOP MUZIEK IN DE VIERMASTER!!

VPCO De Viermaster viert 10 jarig bestaan voor personeelsleden

VPCO De Viermaster vierde donderdag 27 oktober haar 10-jarig bestaan met de leerkrachten van haar scholen.  Met medewerking van zangeres en dirigente Rineke de Wit werd deze avond op muzikale wijze ingevuld.  

“Music at Work” zo werd de avond aangekondigd door presentator Jos van Barneveld, die in het dagelijks leven intern begeleider (IB) en leerkracht op De Borgwal te Renswoude is.  Alle zeven scholen van De Viermaster was gevraagd om een muzikale bijdrage te leveren aan deze avond. Deze optredens werden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit Ineke Bos (dirigente), Netty Jonker (leerkracht/IB-er) en Erwin Veldhuizen (voorzitter van harmonievereniging Ons Genoegen te Renswoude). 

Er werd gestreden om de  “Music-at-Work” award en de schoolteams werden beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit en creativiteit. 

Rineke de Wit luisterde de avond op met prachtige nummers uit haar repertoire. Ze werd hierbij begeleid door Lex Pelamonia op gitaar. Rineke warmde de zaal op door een zogenaamde body percussion, waardoor de sfeer er al snel goed in zat.

Op geheel eigen wijze gaven de zeven scholen invulling aan hun muzikale bijdrage. De ene school zong vol enthousiasme een lied, de andere school besloot toch maar niet te zingen en iets ritmisch ten gehore te brengen. Twee scholen lieten middels een film een indruk achter van hun school waarin de kinderen ook een rol konden spelen.

Enkele leerkrachten meenden dat de directeur-bestuurder, Henk Jonker niet kon achterblijven en ook zijn zangtalent maar eens ten gehore moest brengen.  “Ik moest het podium op, dus dan maar met een gouwe ouwe van John Denver”, aldus Henk Jonker. Deze rol vervulde de directeur-bestuurder met verve.

Terwijl de jury in beraad ging, brachten Rineke en Lex nog enkele liederen ten gehore, waarbij de zaal volop betrokken werd. Rineke merkte op dat de goede sfeer tussen de Viermasterscholen op deze avond goed te merken was.

De “Music at Work” award is gewonnen door het team van De Borgwal uit Renswoude. Zij traden op als shanty koor onder de titel “Aan lager (borg)wal”. Geheel in stijl en met Vier-masten kwamen zij het podium op. Onder begeleiding van twee accordeonspelers voerden zij diverse zeemansliederen op. Jurylid Erwin Veldhuizen merkte op dat de spreuk ‘zonder drank geen klank’ hier duidelijk naar voren kwam. De jury vond de bijdrage aansprekend door de diversiteit aan liederen, de ritmeverschillen en de meerstemmigheid waarin het uitgevoerd werd. Daarnaast kwam er ook een stuk theater bij kijken wat de teamleden op het lijf geschreven bleek.

Aan het eind van de avond werden Rineke de Wit, Lex Pelamonia en de jury hartelijk bedankt voor hun bijdragen aan deze avond. Tevens werd de organisatie, waaronder Jos van Barneveld als presentator die dit op bijzondere wijze invulling gaf, de gastheer Wim Heij en het bestuursbureau van VPCO De Viermaster bedankt voor hun inzet.

Bij de uitgang was er voor alle leerkrachten een jubileumpresentje. De Viermaster kijkt terug op een feestelijk jubileumjaar. Met recht kan er geconstateerd worden dat er volop muziek in De Viermaster zit.

Nieuws

Nieuwe directeur-bestuurder: Gert van Reenen
VACATURE DIRECTEUR-BESTUURDER
Nieuwe directeur de Korenmaat
Plusgroep bestaat 10 jaar!
MEER NIEUWS