Samenwerking met CHE bekrachtigd

“Leerkracht als motor voor vernieuwing”

VPCO De Viermaster en CHE bekrachtigen intensieve samenwerking

 

VPCO De Viermaster en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) tekenden op 7 februari 2017 een overeenkomst waarin intensief samenwerken centraal staat. Dit deden zij samen met 25 andere basisschoolbesturen. De gezamenlijke doelen zijn het opleiden van nieuwe leerkrachten, begeleiden van startende leerkrachten en innoveren van het basisonderwijs.


Met deze ondertekening op de CHE intensiveert de hogeschool de samenwerkingen die er zijn en breidt zij het landelijk netwerk uit. Iedere partnerschool heeft een gekwalificeerde interne coach opleiden (ICO) en gekwalificeerde mentoren in een stabiele begeleidingssituatie. Hierdoor is er een lerende en onderzoekende cultuur ontwikkeld en is er ruimte om in een groter professioneel netwerk te leren en de leerkracht nog meer in zijn innovatieve kracht te zetten.

 

Onderzoek en kennisdelen

Jannette Meiling, waarnemend directeur opleiding Leraar Basisonderwijs van de CHE: “Er is vanuit de basisscholen en de CHE behoefte aan een volgende stap in de samenwerking. Met de ondertekening bekrachtigen we dit. We zien bij alle partnerscholen de wil om te werken vanuit een open, professionele en lerende cultuur. Vanuit die basis creëren we samen een grotere en krachtiger leeromgeving van leerkrachten en aspiranten leerkrachten. De leerkracht zien we als motor voor vernieuwing. We willen bijvoorbeeld gezamenlijk meer praktijkgericht onderzoek doen en kennisdelen met de academische opleidingsscholen en universiteiten. Verder zetten we in op het praktisch vormgeven van Passend Onderwijs en het omgaan met verschillen tussen kinderen. Daarnaast biedt de CHE een divers scholingsaanbod voor professionals en is maatwerk mogelijk.”

Media
  • P1680743-PLG netwerk.jpg