Nieuw schoolplein Olijfboom

Het vernieuwde schoolplein bij de Olijfboom werd vrijdag 13 oktober feestelijk geopend door de jarige Andries Honing en Marit Kok. De Rabobank overhandigde een cheque van 5.000 euro als bijdrage voor de kosten van dit schoolplein. Ook stichting Wees een Zegen gaf een bijdrage. Ouderraad en leerlingen voerden acties. Ze verkochten bijvoorbeeld bloembollen en chocola.

Agnes Hardeman: ,,Eerst wilden we alles alleen praktischer indelen en de oude speeltoestellen hergebruiken, maar De Viermaster, waar onze school bij hoort, vond dat we deze investering voor jaren goed moesten doen. Daar waren financiën voor. De kinderen mochten ideeën leveren: klimmen, klauteren en ergens op en af springen. Ook wilden ze een vogelnestschommel. Een touwloopbrug, klimrek, stappaaltjes, heuvelglijbaan en rekstokken zijn op en naast de heuvel met kunstgras geplaatst. Ook is er een fort en een tunnel onder de heuvel. De struiken langs de ramen zijn verwijderd en er is een beukenhaag geplant. We wilden graag een natuurlijk en onderhoudsvriendelijk schoolplein en kozen houten toestellen. Rond het pannaveld komt een geschilderde lijn om het plein multifunctioneel te houden. Alles is ontworpen door Proludic en via hen en De Viermaster kregen we allerlei tips. De klus is in de zomervakantie uitgevoerd om weinig last te hebben van het straatwerk."

RONDCROSSEN Aan de zijkant van de school kregen de kleuters hun speelplein met zandbak, schommels en verkeersplein om rond te crossen. Aan de zandbak zitten tafeltjes. Agnes: ,,Ons doel was om het creatief spelen te stimuleren door gewone speelelementen te plaatsen waar kinderen zelf vanalles mee kunnen bedenken. Met de gemeente en andere scholen zijn we nog in discussie of een schoolplein na schooltijd openbaar terrein is of niet. Dit heeft allerlei consequenties." Tijdens deze ochtend werden door jarigen ook de grote door ontwerpburo Arcom aangeboden schilderijen onthuld die leerlingen onder leiding van een kunstenaar gemaakt hebben.

Media
  • schoolplein olijfboom.jpg