PRAKTIJKKLAS IS BEGONNEN!

Deze maand zijn we gestart met de Praktijkklas, speciaal voor een groep leerlingen uit de bovenbouw. Iedere donderdagochtend komen de leerlingen bij elkaar en steken ze de handen uit de mouwen. Ze bezoeken bedrijven waar ze techniekopdrachten doen en gaan ook creatief aan de slag.

 “De Praktijkklas is een waardevolle aanvulling op ons onderwijs”, aldus Karin Sommer, coördinator vanuit De Viermaster, “hiermee willen wij nog meer aansluiten op de individuele kwaliteiten en onderwijsbehoeften van de leerling”. De Praktijkklas heeft aandacht voor leerlingen die zullen uitstromen naar vmbo-basis of lager.

 Marjan Nikkels, leerkracht van de Praktijkklas: “We slaan deze dag geen boek open, maar zijn vooral praktisch bezig, er wordt hard gewerkt deze ochtend. De leerlingen ontdekken dat de taal- en rekenvaardigheden van groot belang zijn en daarnaast leren zij samen te werken, initiatief te nemen, hulp te vragen en te geven. Wij bieden afwisselende werkvormen en opdrachten”.

Iedere donderdagochtend gaan we met elkaar aan de slag. Als thuisbasis hebben we onze school in Elst, maar de meeste donderdagen gaan we naar bedrijven toe. Zo zijn de leerlingen deze maand aan het werk bij BTO in Barneveld met verschillende techniekopdrachten en kunnen zij een aantal donderdagen op de zorgboerderij Groot Wagensveld in Renswoude aan de slag.

Directeur-bestuurder Henk Jonker is trots dat in vrij korte tijd de Praktijkklas al draait en ziet dat het goed is dat er aandacht is voor en geïnvesteerd wordt in deze leerlingen.

 Bent u als ondernemer geïnteresseerd en wilt u meer weten van de Praktijkklas van De Viermaster? Stuur ons gerust een bericht op praktijkklas@vpcodeviermaster.nl

Media
  • foto praktijkklas 2